تفاوت چربی سوز ها

با وجود دنیای گسترده مکمل های موجود در بازار دارویی جهان، مکمل های چربی سوز همواره جزو بحث برانگیز ترین و همچنین پرطرفدار ترین مکمل ها به شمار میروند. مکمل های چربی سوز به عنوان مکمل هایی توصیف می شوند که می توانند متابولیسم بدن شما را افزایش دهند و همچنین جذب چربی را کاهش دهند و یا به بدن کمک کند تا چربی بیشتری برای سوزاندن داشته باشد. تولید کنندگان این محصولات اغلب آن ها را به عنوان راه حل معجزه آسایی معرفی می کنند که می توانند مشکل چاقی و اضافه وزن را در شما درمان کند اما با این حال این مکمل ها بعضا تاثیر چندانی ندارند و این موضوع میتواند به علت تایید نشده بودن آن ها از سوی مقامات نظارتی بر فرآورده های دارویی باشد. در این مطلب سعی داریم تا بهترین راهکار ها و مواد چربی سوز برای بدن را به شما معرفی کنیم:
محبوب ترین انواع چربی سوزها در میان افراد شامل سوزاننده ها ،سرکوب کننده ها و مسدود کننده ها می باشند که هرکدام از آن ها به روش خود به سوزاندن چربی در بدن کمک میکند. چربی سوز ها به شما کمک می کنند تا روند کاهش وزن و لاغری خود را سریعتر پیش ببرید. این مکمل ها در میان مردم خصوصا ورزشکاران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
-
چربی سوزهای ترموژنیک:
چربی سوزهای ترموژنیک با القای ترموژنز در بدن کار میکنند. در این فرایند غذایی که میخورید به انرژی گرمایی تجزیه میشود. بدن ما به طور طبیعی دائما در حال سوزاندن کالری است تا از آن برای انجام فعالیت ها استفاده کند. سرعت سوزاندن این کالری ها در بدن به عنوان میزان متابولیسم پایه شناخته می شود که به آن BMR می گویند. پس از مصرف یک چربی سوز ترموژنیک فرایند چربی سوزی به گونه ای پیش میرود که دمای بدن و میزان BMR افزایش پیدا می کند.
ترکیبات رایج مکمل های ترموژنیک شامل موارد زیر می باشد:
- کافئین: این محرک فعال بطور رایج در کاکائو و چای و قهوه یافت می شود. کافئین میتواند متابولیسم را بطور قابل توجهی افزایش دهد. اگرچه این ماده بسیار موثر است اما به مرور زمان فواید خود را نسبت به گذشته از دست میدهد.
- کپسایسین: این ترکیب در فلفل تند وجود دارد و مسئول طعم تند آن می باشد. کپسایسین مغز را تحریک می کند تا آدرنالین ترشح کند که به نوبه خود متابولیسم را افزایش می دهد. با افزایش نرخ متابولیسم، بدن شما چربی بیشتری را برای انرژی می سوزاند که در نهایت منجر به کاهش وزن بدن شما می شود.
- اسید لینولئیک (CLA) : یک اسید چرب غیر اشباع که در روغن های گیاهی و محصولات لبنی یافت می شود. مکمل های CLA با مهار تولید چربی و افزایش تجزیه چربی های ذخیره شده به کاهش چربی کمک می کنند.
- Theacrine : جزء موجود در برخی از ترکیبات چای و قهوه می باشد. این ترکیب شباهت های زیادی با کافئین از نظر ساختار مولکولی، اثرات ترموژنیک و اثرات تحریک روانی دارد.
از عوارض ترکیبات ترموژنیک میتوان به افزایش ضربان قلب و بیخوابی و اضطراب اشاره کرد. که در افراد دارای بیماری های قلبی و فشارخون بالا منع مصرف دارد.
-
چربی سوزهای بدون محرک :
چربی سوزهای بدون محرک با تقویت انرژِی و افزایش متابولیسم بدن کار میکنند. این ترکیبات یک منبع دائمی انرژی را برای شما فراهم میکنند تا در طول روز کالری اضافی شما را بسوزانند. برای افرادی که به محرک هایی مانند کافئین حساس هستند، چربی سوزهای بدون محرک جایگزین بسیار مناسبی برای کاهش وزن هستند. این مکمل ها را میتوان در هر زمانی از روز مصرف کرد و خوشبختانه تاثیری بر بیخوابی و اظطراب ندارند. ترکیبات رایج در فرمول های این مکمل ها عبارتند از:
- فوکوگزانتین :این ترکیب یک مکمل غذایی است که از منابع دریایی مانند جلبک دریایی قهوه ای استخراج می شود. پس از مصرف، این ترکیب مانع از تجمع بافت های چربی می شود و به کاهش چربی شکم کمک می کند. فوکوگزانتین همچنین متابولیسم گلوکز را در بافت های بدن افزایش می دهد و در نتیجه سطح کلسترول را در بدن کاهش می دهد.
- کتون های تمشک : یک ترکیب طبیعی در تمشک است که عطر شیرین آن را می دهد. آنها اغلب به عنوان یک افزودنی برای فرمول های کاهش وزن به دلیل طعم و توانایی آنها در ایجاد اثرات چربی سوزی استفاده می شوند.
- فورسکولین : ترکیبی است که از ریشه یک گیاه از خانواده نعناع استخراج می شود. فورسکولین به کاهش چربی بدن کمک می کند و رشد ماهیچه ها و استخوان های قوی را تحریک می کند.
-
سرکوب کننده های اشتها:
مغز ما برای پاسخگویی به نیاز های بدن به هنگام گرسنگی مواد شیمیایی را آزاد میکند که احساس گرسنگی در بدن القا شود. با این حال در بعضی موارد به عللی که در کنترل ما نیستند گاهی اوقات حتی زمانی که دلیلی برای غذا خوردن وجود ندارد گرسنگی را تجربه می کنیم. سرکوب کننده های اشتها با هدف قرار دادن هورمون های گرسنگی به نام گرلین و لپتین که هورمون هایی هستند که باعث ایجاد احساس سیری در شما می شوند، کار می کنند. سرکوبکنندههای اشتها در بدن کمبود کالری ایجاد میکنند، که بدن را مجبور میکند تا ذخایر چربی خود را بسوزاند تا نیازهای انرژی را برآورده کند و بیشتر به شما در سوزاندن چربیها کمک میکند. نمونه هایی از سرکوب کننده های اشتها که بر پایه مواد طبیعی میباشند عبارتند از:
- عصاره چای سبز
- گلوکومانان : یک فیبر غذایی محلول در آب است که از ریشه سیب زمینی غول پیکر استخراج می شود. گلوکومانان دارای خواص استثنایی است که به آن اجازه می دهد حجم زیادی از آب را جذب کند و درنتیجه احساس سیری را در شما القا میکند.
-
مسدود کننده های کربوهیدرات:
این مواد با مهار هضم و جذب کربوهیدرات های ساده در بدن کار می کنند. این مکمل ها آنزیم های مسئول تجزیه کربوهیدرات های ساده (قند های ساده) را مهار می کنند و آنها را دست نخورده از دستگاه گوارش شما عبور میدهند. این موضوع کالری دریافتی بدن شما را کاهش میدهد و چربی سوزی را به حداکثر میرساند و در سلامتی شما تاثیر مثبتی میگذارد. به طور کلی دو نوع مسدود کننده کربوهیدرات در بدن وجود دارد :
- عصاره لوبیا سفید: یک مکمل غذایی است که اساس کار آن مهار آنزیم آمیلاز میباشد .
- مهارکننده های آلفا گلوکوزیداز (AGIs): این مکمل یک داروی مورد استفاده برای بیماران دیابتی نوع 2 میباشد . این دارو انزیم های گلوکوریداز را در روده کوچک هدف قرار میدهد و از جذب کربوهیدراتها به جریان خون جلوگیری میکند.
-
مسدود کننده های چربی:
چربی ها جزء اصلی وعده های غذایی روزانه ما هستند و نقش بسیار زیادی در بدن ما دارند . این ترکیبات مسئول حفظ سلامت پوست و مو و عایق بندی اندام های ظریف بدن مانند مغز هستند. اما در صورتی که مقادیر بیشتر از نیاز آن وارد بدن شود در سلول های بدن رسوب می کند که منجر به افزایش وزن و عوارض مختلفی برای سلامتی می شود. انواع چربی ها را میتوان به سه دسته کلی طبقه بندی کرد.
- چربی های سالم که از ماهی و سبزیجات بدست می آیند.
- چربی های اشباع ناسالم ناشی از سرخ کردنی ها
- چربی های ترانس که خطر بیماری زایی بالایی برای بدن شما دارد.
مسدود کننده های چربی با هدف قرار دادن آنزیم های گوارشی، هضم و جذب چربی ها را مسدود می کنند. و سپس این چربی های هضم نشده از بدن دفع می شوند. از آنجایی که مسدود کننده های چربی از جذب چربی ها جلوگیری می کنند، به کاهش وزن کمک می کنند و از مشکلات سلامتی مرتبط با چربی های اضافی جلوگیری می کنند.
منابع:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4815210/
https://totalshape.com/supplements/fat-burner-types/
https://www.healthline.com/nutrition/5-natural-fat-burners
نظر دهید